Περιγραφή
Π.Γ.Ε. Δράμα. Η περιοχή των Κοκκινογείων έχει μακρόχρονη αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση που χρονολογείται από το 1500 μΧ. Ολόκληρη η αμπελουργική περιοχή είναι μια κοιλάδα, που την διασχίζει ο ποταμός Αγγίτης και είναι περικυκλωμένη από την οροσειρά Μενοίκιο και την οροσειρά Άγιος Παύλος (απόληξη του Φαλακρού), η οποία προστατεύει την κοιλάδα από βόρειους και δυτικούς ανέμους και δημιουργεί ένα εξαιρετικό μικρόκλιμα. Ο αμπελώνας βρίσκεται στο τοπωνύμιο Αμμμουδιές, ως αναφορά των διαφορετικών στρωμάτων άμμου και βότσαλων που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια στις άκρες του ποταμού, προσφέροντας στον αμπελώνα μια πολύ καλή αποστράγγιση. Το βραχώδες και σε μερικά σημεία μαρμάρινο υπέδαφος δίνει μεταλλικές νότες στα κρασιά μας.
Κρυστάλλινο υποκίτρινο χρώμα με ασημί ανταύγειες. Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών όπως λεμόνι, φρούτο του πάθους και γιασεμί, εναλλάσσονται αρμονικά σε ένα υπόστρωμα από αρώματα μοσχοκάρυδου, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, βουτύρου, αρωμάτων ψωμιού. Η ορυκτότητά του είναι εμφανής, με νότες βρεγμένου θαλάσσιου βότσαλου. Η υψηλή πολυπλοκότητα των αρωμάτων συνεχίζει και στη γεύση όπου η βουτυρώδης υφή και οι ξηροί καρποί, βρίσκονται σε ισορροπία με τον φρουτώδη χαρακτήρα και την υψηλή τραγανή οξύτητα.
Οινοποίηση: Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά και τα σταφύλια μεταφέρονται γρήγορα στο οινοποιείο. Αρχικά, πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση της αποβοστρυχωμένης σταφυλομάζας διάρκειας 12 ώρες στους 8oC. Συλλέγουμε μόνο το γλεύκος εκροής καθώς δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πίεση/πιεστήριο. Στοχεύοντας στην παραλαβή των ποιοτικότερων χαρακτηριστικών, επιλέγουμε να οινοποιήσουμε μόνο το γλεύκος εκ ροής, ακόμα και αν χάνουμε το 1/3 του συνολικού μας όγκου. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται εξολοκλήρου σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Μετά τη ζύμωση, το κρασί αναδεύεται απαλά (bâtonnage) κατά τη διάρκεια των 8 μηνών παλαίωσης σε λεπτές οινολάσπες. Αυτή η κλασική τεχνική ενισχύει τον αρωματικό πλούτο και την πολυπλοκότητα.